22.5.2019

S Miluškou Mrvkovou po Transsibiřské magistrále

Za mimořádného zájmu třešťské veřejnosti uvedla a promítla třebíčská cestovatelka Miluška Mrvková svůj cestopisný dokument v pátek 17. května v Schumpeterově domě.  Úvodem stručně popsala svůj záměr i vytvoření dvouhodinového filmu z původního sedmihodinového filmového materiálu. Prezentovaný dokument potom diváky seznámil s pozoruhodným turistickým projektem – cestou z Moskvy, kde si skupina našich výletníků prohlédla hlavní památky, železniční magistrálou do dalších měst a zajímavých míst. Tam se konaly zastávky s výlety do okolí. Tak proběhly prohlídky Kazaně, Jekatěrinburgu, Novosibirsku a dalších míst. Velkou zastávkou bylo jezero Bajkal s poznáváním tamní přírody i památek. Po menší technické přestávce v promítání byla dokončena projekce cesty až do Vladivostoku. Autorka navíc potěšila diváky i svou hudební produkcí a odpověděla na otázky z řad publika.

<<< Přednáška o Šimonu Partlicovi (16. května 2019) -||- Oslava 35 let Naučné stezky Čeřínek (26. května 2019) >>>