15.5.2017

Valná hromada 2008

7. března 2008 se sešli členové Muzejního spolku na valné hromadě roku 2008, aby zde zhodnotili aktivity spolku v roce 2007 a současně projednali plán spolkových akcí na rok letošní. Jako hosté přijali pozvání na setkání i zástupci muzejních spolků z blízkých měst. Na valnou hromadu se dostavila vedoucí muzea a předsedkyně muzejního spolku v Telči paní Helena Benešová, zástupce dačického spolku pan Jan Bistřický a vedoucí moravskobudějovického muzea a předseda tamního muzejního spolku pan František Vlk. Hosté promluvili o práci a plánech svých vlastních organizací, jakož i o nejrůznějších radostech a problémech, které tato činnost přináší. Současně pozvali členy třešťského spolku k návštěvě svých městských muzeí, kde právě zahajují velikonoční výstavy.

V muzeu na dačickém zámku byla na počátku března 2008 otevřena výstava „Co dokážou šikovné ruce“, presentující jarní tématiku v tvorbě dětí a lidových tvůrců z Dačicka, která se pravidelně těší značnému zájmu místních návštěvníků.

Předsedkyně telečského spolku paní Helena Benešová předala všem přítomným pozvánky na otevření výstavy „Velikonoční zvyky na Moravě“, která byla současně zahájením většího cyklu národopisných akcí v Telči. Tato pozoruhodná výstava má dokumentovat mnohaletou nenásilnou propojenost církevních svátků a obřadů s lidovými folklórními zvyky.

<<< Po stopách J. A. Schumpetera ve Vídni (6. října 2007) -||- Mapování osobností třešťského hřbitova (6. dubna 2008) >>>