Vlastivědný sborník Třeště a okolí 2019

Muzejní spolek v Třešti navázal na tradici a každoročně vydáváme Vlastivědný sborník Třeště a okolí, na jehož stránkách pomáháme lidem prozkoumat historii města, ve kterém dnes žijeme. Nyní máte možnost zalistovat novým číslem, které je již v prodeji.

Vlastivědný sborník Třeště a okolí volně navazuje na stejnojmennou publikaci, která vycházela v 60. a 70. letech 20. století. Od roku 2005 nově vychází každoročně jedno vydání a přispívají do něj svými články nejen členové spolku, ale i fundovaní odborníci nebo jiní amatérští nadšenci. Většina článků má historickou tématiku, nalezneme zde však také například témata přírodopisná. Sborník je pravidelně vydáván za finanční podpory města Třešť.

Tiskoviny z dílny Muzejního spolku v Třešti si můžete zakoupit v třešťském muzeu a infocentru v Třešti, nebo nás můžete kontaktovat přes e-mail info@muzejnispolek.czKoupí podpoříte další vydavatelskou činnost Muzejního spolku v Třešti.

Obsah:

Nedokončené dílo (k 70. výročí úmrtí profesora Schumpetera) – MUDr. Přemysl Fučík
Strojírna a smaltovna N. Meissner a spol.  – Jan Morkus st.

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.