Nový Vlastivědný sborník Třeště a okolí již v prodeji

Od září si budete moci zakoupit a přečíst další vydání Vlastivědného sborníku Třeště a okolí, který vydává za finanční podpory Města Třešť Muzejní spolek v Třešti. Sborník si můžete zakoupit v pobočce Muzea Vysočiny Jihlava v Třešti, třešťském infocentru nebo v knihovně v Třešti. Koupí podpoříte další vydavatelskou činnost Muzejního spolku v Třešti.

Besedou s autory jednotlivých příspěvků bychom chtěli představit Sborník Třeště a okolí veřejnosti 2. října v 17:30 hodin v prostorách Muzea Vysočiny, pobočka Třešť. Na které autory a jaké články se můžete ve sborníku těšit Vám nabízíme v malé ochutnávce:

Život v pravdě, pravda v životě – Vlastimil Budař
Autor nás zavede kousek od Sedlejova směrem na Panenskou Rozsíčku, kde se nachází Lojdův kříž a seznámí nás s historií nejen tohoto křížku, ale i s osudy celého rodu Lojdů.

O hodické vile a lidech kolem ní – Přemysl Fučík, Jan Morkus st.
Zkušená dvojice autorů nám přiblíží jednu ze slavných vil v Kraji Vysočina, kterou si nechal ve 30. letech vystavět Zikmund Münch, továrník a podnikatel židovské národnosti, který zahynul během holocaustu.

Vzpomínky na stonařovskou školu a její okolí – Lubomír Peltan
V tomto článku zavzpomíná na svá léta ve stonařovské škole Lubomír Peltan, vše je doplněno autorovými obrázky.

Návštěva Josefa Edmunda Horkého v Třešti – Václav Nečada ve spolupráci s Evou Čapkovou
Zachycuje pobyt historika a archiváře J. E. Horkého v roce 1819 v Třešti, ze kterého vznikla zajímavá zpráva o tomto období v našem městě.

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.